Van graven in de prehistorie en dingen die voorbijgaan [Paperback]

E. Drenth (Editor); N. L. Jaspers (Editor); H. M. Van der Velde (Editor)

£55.00
OR
ISBN: 9789088900808 | Published by: Sidestone Press | Year of Publication: 2012 | Language: English 350p,
Van graven in de prehistorie en dingen die voorbijgaan

Details

DUTCH DESCRIPTION:


In het werk en onderzoek van Eric Lohof staat de Nederlandse prehistorie centraal, en die van het Neolithicum en de Bronstijd in het bijzonder. Ter ere van Eric's pensioen in 2011 is rondom dit onderwerp een feestbundel samengesteld met bijdragen van vrienden, collega's en vakgenoten. In deze bijzondere samenwerking tussen archeologen uit de academische wereld en de private sector is een dwarsdoorsnede geschetst van wat de Nederlandse prehistorische archeologie te bieden heeft. Het richt zich op de nieuwe technische ontwikkelingen in het steentijdonderzoek en op de mogelijkheden om meer informatie te halen uit de archeologie van bekergraven. Ook is er ruimte voor de ontsluiting van ouder en nog niet eerder gepubliceerd onderzoek van urnenvelden uit het westen, oosten en noorden van het land.

Tegelijkertijd reflecteren archeologen op oudere opgravingen en prospectietechnieken en op het grafritueel gedurende de periode van de lineaire bandkeramiek, de geschiedenis van het onderzoek naar grafheuvels en een kritische blik op de Indicatieve Kaart voor Archeologische Waarden (IKAW).Tenslotte biedt deze bundel ook interessante exposés over onderwerpen die maar zelden aan bod komen. Publicaties over visserij in de Bronstijd en de vernietigende kracht van de paalworm die leidde tot de eerste archeologische monumentenwet blijken fascinerende onderzoeksterreinen. Wat deze bundel verbindt is de inhoud en reikwijdte van de onderwerpen. Ze illustreren de brede belangstelling en passie van Eric Lohof voor zijn vak.


ENGLISH DESCRIPTION:


This book is a festschrift for the Dutch archaeologist Eric Lohof who retired in 2011. Friends and collegues from both academic institutions and archaeological companies contributed to this collection of articles on Dutch prehistoric archaeology.

Dutch Language Edition.

Product Tags

Use spaces to separate tags. Use single quotes (') for phrases.

[profiler]
Memory usage: real: 24641536, emalloc: 24184320
Code ProfilerTimeCntEmallocRealMem