Metaaltijden 1 [Paperback]

Liesebeth Theunissen (Editor); Stijn Arnoldussen (Editor)

£35.00
OR
ISBN: 9789088902499 | Published by: Sidestone Press | Series: Bijdragen in de studie van de metaaltijden | Volume: 1 | Year of Publication: 2014 | Language: Dutch 164p,
Metaaltijden 1

Details

Deze bundel vormt de neerslag van de 1e Nederlandse Metaaltijdendag, gehouden op 18 oktober 2013. Hierbij werd een rijke doorsnede aan recent metaaltijdenonderzoek gepresenteerd, dat nu in schriftelijke vorm het licht ziet. Deze bundel bevat bijdragen over het grafritueel, de materiële cultuur, nederzettingspatronen en depositiepatronen van gemeenschappen uit de metaaltijden (brons- en ijzertijd) van Nederland.

De Metaaltijdendag is een initiatief van de Stichting Metaaltijdenonderzoek Nederland (SMON), die zo een breed platform wil bieden aan een ieder met belangstelling voor de laat-prehistorische samenlevingen. Om de verhalen zoveel mogelijk toegankelijk te maken, biedt de Stichting de gelegenheid de gehouden lezingen te publiceren in een bundel. In die zin vormt deze publicatie de Proceedings van het jaarlijkse congres, maar ook andere bijdragen over de metaaltijden zijn welkom. Samengebracht in deze bundel raken de verhalen over, en interpretaties van, de laat-prehistorische samenlevingen verbonden.

Deze publicatie biedt dan ook een fraaie dwarsdoorsnede van wat de Nederlandse brons- en ijzertijd te bieden heeft. Zowel recente ontdekkingen komen aan bod, als ook oude vondstmeldingen die – wanneer ze in een landschappelijke context worden geplaatst – verrassende inzichten bieden in de wereld van 3500 jaar geleden.

Product Tags

Use spaces to separate tags. Use single quotes (') for phrases.

[profiler]
Memory usage: real: 24117248, emalloc: 23715584
Code ProfilerTimeCntEmallocRealMem